Naturens dag vokser til at vare en hel uge

Det er ikke nok med en enkelt dag, når børn og voksne skal opdage alt det, man kan lave og opleve i naturen. Derfor bliver den årligt tilbagevendende Naturens Dag i september nu til Naturens Uge med arrangementer hele ugen. Det foregår i år 6.-12. september 2021.

Foto:

Udgivet

Med fondsstøtte i ryggen de næste tre år vil Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, der står bag den årligt tilbagevendende begivenhed Naturens Dag, udvide til en hel uge. Målet er stadig det samme: At inspirere børn og voksne til at opleve naturen og opdage alle de ting, man kan lave derude.

“Naturens Uge bliver Danmarks største naturevent fuld af inspiration til at endnu flere kommer mere ud i det fri,” siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter det gode liv.

Direktør i 15. Juni Fonden, Per Voetmann, ser frem til at endnu flere nu kan få glæde af Naturens Uge:

“Vi er glade for, at 15. Juni Fonden nu også er en del af Naturens Uge. Det sidste år har vist, at interessen for at være i naturen vokser, og det skal vi naturligvis holde fast i. Vi tror det bidrager til en endnu større forståelse af, hvor vigtig den danske natur er.”

Arrangementer hele ugen i Naturens Uge

De hundredvis af arrangementer, som danskerne har kunnet besøge om søndagen på Naturens Dag bliver nu udvidet, så der vil være arrangementer hele ugen. Det giver også en fleksibilitet for de mange foreninger, der i år kan lave aktiviteter hele ugen. Ikke mindst lægger det op til oplevelser med overnatning i naturen – en aktivitet, der har været yderst populær det sidste år under Corona-pandemien, hvor efterspørgslen på shelters har været markant i stigning.

Netop på grund af Corona vil der også i årets Naturens Uge være fokus på Corona-sikkerhed med et nyt inspirationsunivers med aktiviteter, man kan lave på egen hånd. Ideerne inspirerer til sjov, leg og læring i naturen, og vil inspirere til skattejagt i de danske kystlandskaber, sporjagt efter skovens finurlige dyr eller man kan blive kloge på fuglenes lyde.

Naturen har spillet en ekstra vigtig rolle for danskerne det seneste år. I en undersøgelse, lavet af Kantar-Gallup for Friluftrådet, svarer 40 procent, at de har opholdt sig mere i den frie natur end før Corona-krisen. 38 procent har besøgt et eller flere nye naturområder.

Allerede nu er det muligt at oprette egne arrangementer www.naturensuge.dk

Skoler og dagtilbud fejrer naturen hele ugen

Skoler, børnehaver, vuggestuer og dagplejere har allerede tidligere år varmet op til Naturens Dag med aktiviteter i hele ugen. I årets Naturens Uge vil de fortsat fejre naturen ved hjælp af de meget populære materialer og inspirationspakker. I 2020 var ca. 170.000 børn med, og arrangørgruppen ser gerne, at endnu flere børn får glæde af aktiviteterne i år.

Besøg “Den eventyrlige natur”

I 2021 har Naturens Uge temaet “Den eventyrlige natur”, og her indbyder arrangørerne til at udforske naturens forunderlige verden.

Eventyret i naturen er alt det ikke rugbrødsagtige, hverdagsagtige og forudsigelige, der hvor man betræder nye steder alene eller i fællesskab, mærker nye sansninger i naturen, smage, lyde, overflader, stilhed eller en forbundenhed. Det eventyrlige er, når vi som mennesker får ro og energi ved netop at være en del af den eventyrlige natur.

Man kan oprette arrangementer på www.naturensuge.dk

Om Naturens Uge

  • I 2020 deltog ca. 187.000 børn og voksne på Naturens Dag.
  • Naturens Uge afholdes den 6.-12. september 2021.
  • Nordea-fonden og 15. Juni Fonden støtter samlet med seks millioner kroner, der gør det muligt at udvide Naturens Dag til hele ugen.
  • Danmarks Naturfredningsforening oprettede Naturens Dag tilbage i 2004.
  • Siden 2010 har Naturens Dag været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

Skriv et svar


Skoven der har fået vokseværk

04. okt. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Havet rundt om Danmark er fyldt med plankton, ikke mikroplast

11. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Ulve angreb husdyr i 32 tilfælde i 2022

10. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Skarven er i tilbagegang i Danmark

08. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Fugleglade turister får sikret attraktivt kiggespot

28. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Minister til kamp mod spøgelsesnet

25. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Sidst set i 1971: Sjælden bi fundet i Gribskov

23. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

UNESCO verdensarv i de nordsjællandske skove opgraderes

21. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig
Naturavisens nyhedsbrev