Bedste naturfoto er taget af Emil

Her er Danmarks bedste naturfoto 2022, taget af Emil Poulsen, og udvalgt af dommerne i Naturfondens store fotokonkurrence
blandt 1000 flotte fotos. Læs, hvorfor, og se alle fire fotovindere.

Singing in the rain. Foto: Emil Poulsen Foto:

Af

Udgivet

Den samlede vinder blev Emil Poul af et fantastisk billede af en kronhjort i regnvejr, og til Naturfonden fortæller han om billedet, at:“Hver gang det værste vejr slår til, så hopper jeg i gummistøvlerne og begiver mig ud i det. Der er ingen undskyldninger, når det er de unikke billeder, man jager. Kronhjortene er hamrende sky på denne tid på året, da de ikke føler sig trygge med deres udgroende gevirer. De er følsomme og må ikke komme til skade, da de skal være kæmpe store og flotte til næste brunst. Jeg måtte derfor søge igennem alle Danmarks små skove og krydse fingre for, at der var én kronhjort, der ville lade mig komme lidt ekstra tæt på.

Jeg fotograferer i hele Danmark, og der er intet, der stopper mig og min lille Ford Connect. På en af mine ture, så jeg denne basse og lagde mig straks ned i det gennemblødte græs. Allerede drivende våd så tænkte jeg, at der ingen vej var tilbage. Mit kamera var på kanten til at give op, men ud af skoven kom dette pragtfulde dyr. Som en sjælden oplevelse på denne tid af året fik jeg endda lov at høre ham synge sin flotte sang. Jeg fik gåsehud over hele kroppen og tog 3 billeder. Derefter kom der så meget vand på min linse, at jeg ikke kunne holde den klar og ren. Der sluttede denne aftentur.”

Udstyr og indstillinger:

Nikon D800e , Tamron 150-600mm f/6,3 , 1/500 sek , f6,3 , ISO 1600

Artikel fortsættes under billedet

Singing in the rain. Foto: Emil Poulsen

Vinderen i kategorien landskaber, blev Tommy Hjortkær, der om sit billede af en solopgang over klitterne ved Vesterhavet, fortæller, at:

“Efter en kold og blæsende tur langs stranden en januar morgen, der ikke rigtig havde givet noget brugbart, så jeg dette motiv, da jeg var på vej tilbage til bilen. Jeg tog en serie billeder, og det var først hjemme i varmen, jeg så mågerne. Jeg synes, de fuldender billedet.”

Udstyr og indstillinger:

Canon EOS R; Canon 16-35mm f/4L,  1/400 sek.; f/8; ISO 400.

Artikel fortsættes under billedet

Blæs mig i gang. Foto: Tommy Hjortkær

Vinder i kategorien den kreative blev Steffen Faisst med et spektakulært billede af bramgæs. Til Naturfonden fortæller han om sit billede, at:

“Billedet er fra om efteråret. For at synliggøre fuglenes spor i himlen er jeg begyndt med at skyde en serie af eksponeringer. Her opdagede jeg nogle bramgæs langt væk, der fløj i min retning. Billedet her er sammensat af 138 konsekutive eksponeringer, med 12 eksponeringer per sekund, hvilket så dækker over en periode af ca. 11 sekunder. På billedet ses en række tråd, der spænder fra horisonten ud over himlen. Hver enkelt tråd svarer til sporene af en enkelt fugl i den 11 sekunders periode, billedet dækker over.”

Udstyr og indstillinger:

Canon EOS R6; Canon EF 70-200mm f/4L USM, 1/1250 sek.; f/4; 70mm; ISO 100.

Artikel fortsættes under billedet

Spor i himlen. Foto: Steffen Faisst

I kategorien unge fotografer vandt 17-årige Mikkel Thorngreen. Om sit smukke billede af en ælling fortæller han, at:

“Denne ælling er kun nogle få timer gammel. Billedet er taget samme dag, som den er udklækket. Ællingen kom så tæt på, at den ikke kunne være i hele billedet. Læg mærke til vanddråberne i dens små dun. Jeg har fotograferet de sidste to år og har haft rigtigt meget glæde af det. Jeg har fået utrolig mange gode naturoplevelser ved at tilbringe al den tid i skoven sammen med dyrene.”

Udstyr og indstillinger:

Nikon D5200 – Tamron 18-400mm, 1/500 sek. – F/6.3 – Iso 1600


Skriv et svar


Skoven der har fået vokseværk

04. okt. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Havet rundt om Danmark er fyldt med plankton, ikke mikroplast

11. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Ulve angreb husdyr i 32 tilfælde i 2022

10. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Skarven er i tilbagegang i Danmark

08. mar. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Fugleglade turister får sikret attraktivt kiggespot

28. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Minister til kamp mod spøgelsesnet

25. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

Sidst set i 1971: Sjælden bi fundet i Gribskov

23. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig

UNESCO verdensarv i de nordsjællandske skove opgraderes

21. feb. 2023 - af Martin Hoffmann Kønig
Naturavisens nyhedsbrev